Sivut

perjantai 24. marraskuuta 2017

Die Welt

Kun kävelee tarhaan niin se kävelee jo vastaan, pysähtyy, kallistaa vähän päätänsä ja haistelee lapasiani. Kävelee kuin koira vieressäni kiltisti talliin ja antaa minun rauhassa varustaa itsensä. Satula nousee korkeammalle mitä ponin kanssa ja se on joutunut pari kertaa kestämään ponnisteluni nostaessani satulaa selkään, mutta niin rauhassa se ottaa vastaan kaiken kömpelyyteni, kuin tiedostaen miten pieni ja kokematon hevosten kanssa vielä olen. Kun koppi kaartaa tallin ulkopuolelle niin se tulee pörheäksi ja suorastaan juoksee koppiin innoissaan. Ikinä ei tarvitse miettiä pysähtyykö se nähdessään kopin.
Alkukäynneissä se on jo 110% valmiina työntekoon ja kun ottaa ohjat, saa sitä vähän aikaa rauhoitella, että malttaa kävellä. Alkuhöyryjen jälkeen se kuitenkin keskittyy ja kuuntelee sekä tekee homman aina täydellä teholla. Se on hevonen, joka lähtee aina mielellään treenaamaan, haluaa miellyttää ratsastajaansa ja tekee yhteistyötä ratsastajansa kanssa.
On miellyttävää treenata sen kanssa uusia vaikeita asioita. Hevonen kun osaa enemmän kuin hyvin teknisesti liikeet, joita minun pitäisi vasta opetella, niin se auttaa omaa oppimista aika paljon. Pääsen maistelemaan miltä esimerkiksi vaihtojen kuuluisi oikeasti tuntua.
Arvostan myös hevosen nopeutta jalalle. Se on täysi vastakohta edellisiin hevosiini herkillä kyljillään. Nyt siis opettelussa jalka, joka on lähellä, mutta käy todella kevyesti. Tältä hevoselta ei yksikään pohjeapu jää huomaamatta. Tykkään siitä, että saan koko ajan pidettyä otteen takajalkoihin ja hevonen todella jää takajaloilleen, kun vaan niin haluan. Ei ole niin sanottua ”katkennutta lankaa” sen takajaloista selän kautta kuolaimeen. Meidän yhteistyö on lähtenyt todella nopeaa nousuun ja olen päässyt helposti hevoseen sisään. Tässä huomaa miten tärkeää on se, että hevonen sopii ratsastajansa käteen. En tiedä onko mikään edellisistä hevosistani ollut näin omaan käteeni sopiva. Ymmärretään jotekin erittäin hyvin toisiamme lukuunottamatta paria ykkösiä ja piaffeja, -haha. Ehkä nekin karsiutuvat siitä äkkiä pois. Sehän kertoo vain hevosen herkkyydestä avuille. Tämä hevonen opettaa minut varmasti pysymään suorassa ja tasapainossa selässä.

Hyvän alun pohjalla on myös pitkäkestoinen jumppaaminen ollut taustalla sekä massan lisääminen hevoselle. Se on edelleenkin aika lihakseton ja meille tullessaan oli kuin puupalikka kaulastansa (vai pitäisikö sanoa klapi, kun kuitenkin Etelä-Pohjanmaalla ollaan). Ollaan tehny paljon peruspohjaa ja menen sitä edelleen nivelillä. Ollaan valmentajan kanssa päätetty tehdä suurin työ nivelillä, koska ei ole mikään kiire laittaa sille vielä kankia. Kangilla sitä on kyllä kuitenkin menty paljon edellisissä kodeissa. Oikealla ruokavaliolla ja jumpalla ollaan saatu se nousemaan kyllä todella nopeasti ”rapakunnosta” treenikuntoon. Se on keventynyt edestä ainakin sen 100kg nyt jo näin lyhyessä ajassa. Vielä takapään voimattomuuden takia esim. laukkasuluissa se tulee vielä hieman vahvaksi, mutta muuten on jo aika pehmeä ja notkea! Onneksi jaksettiin tehdä maltilla hyvä pohjatyö niin pystytään nyt jo siirtyä kootumpiin asioihin ja ihan kunnon treeniin.

(kelit ovat olleet kyllä yhtä rapaisia, mitä tämä kuva. Captain Hook, Vaasa)


Ensi viikolla päästään Anun silmän alle aluevalmennuskatsastuksiin! Olen tässä jo pari viikkoa ollut niistä valmennuksista innoissani, on mukava mennä Wellun kanssa vihdoin Anun valmennukseen. Joulukuussa saattaa tulla myös useampi Ypäjän treenireissu, ihan parasta!

Kyllä kiitollisuus tuohon hevoseen on tällä hetkellä täällä suunnalla aika suuri. On ihanaa mennä talliin ja tulla sieltä hymy huulilla. Toivotaan että treenit jatkuu samalla fiiliksellä, eikä tulisi isompia takapakkeja. Omat oppilaat ovat kans menneet nyt niin hyvin ja kuin hujauksessa eteenpäin. Ollaan siis koko poppoo taas valmiita aluevalmennukseen Anu, läksyt on luettu ;)


Mukavaa joulun odotusta kaikille sekä treeni-intoa!  

Eveliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti